نگاهی به کاربرد پزشکی پرسیکاریا
پرسیکاریا هیدروپیپریک گیاه افراشته است که بلندی آن میتواند به 30 تا 50 سانتیمتر برسد. برگها بیضی مستطیلی - نیزهای و برگچهها کوتاه هستند که در انتها نوک تیز میشوند و سطح زیرین آنها
نویسندگان: کوهویی لینگ، چوا تانگ کیان، تان چای هون
مترجمان: دکتر حسین حسینزاده، دکتر محسن ایمن شهیدی، دکتر رامین رضایی
مترجمان: دکتر حسین حسینزاده، دکتر محسن ایمن شهیدی، دکتر رامین رضایی
نام علمی (خانواده):
Persicaria hydropiper L. (Polygonaceae)نام انگلیسی:
Water Pepper, Laksa Plantنام فارسی:
پرسیکاریامشخصات:
پرسیکاریا هیدروپیپریک گیاه افراشته است که بلندی آن میتواند به 30 تا 50 سانتیمتر برسد. برگها بیضی مستطیلی - نیزهای و برگچهها کوتاه هستند که در انتها نوک تیز میشوند و سطح زیرین آنها کرکدار است. ضد درد، ضد کرم، ضد باروری، ضد قارچ، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، ضد موتاسیون و دافع حشرات. گلها سفید، پراکنده و نازک هستند و گوشوارکهایی دارند. میوه سیاه رنگ و جوزی شکل است و دو طرف مسطح و گرد دارد.منشأ:
بومی شمال افریقا، مناطق استوایی و مناطقی از آسیا، اروپا و استرالیا که آب و هوای معتدل دارند.ترکیبات شیمیایی:
رامنازین، هیدروپیپروزید، پلی گوئیدال، واربوگانال، ایزوپلی گودیال، ایزودری منینول، دری منول، کنفرتی فولین و...کاربرد در طب سنتی:
از عصاره مایع گیاه به عنوان داروی ضد بارداری و بندآورنده خون استفاده میشود. از این گیاه به تنهایی و یا همراه با گیاهان دیگر، به صورت دم کرده برای درمان اسهال، سوء هاضمه، اسهال خونی، التهاب روده، گرمازدگی، خارش پوست، خونریزی، سرطان، برای دفع کرم و به عنوان مدّر استفاده میشده است. در طب سنتی، به طور داخلی برای خونریزی رحمی، خونریزی قاعدگی، خونریزی هموروئید، خونریزی گوارشی، دردهای روماتیسمی، به عنوان مدّر و در درمان بیماریهای مثانه و کلیه و نقرس مصرف میشده است. این گیاه برای درمان زخمهایی که روند بهبود آنها کند است، رگ به رگ شدگی و یا کوفتگی به صورت خارجی مصرف میشود. برگها خرد شده و برای بیماریهای پوستی، اختلالات رحمی استعمال میشود. دانههای گیاه آثار بادشکن، مدّر و محرک دارد.آثار دارویی:
ضد درد، ضد کرم، ضد باروری، ضد قارچ، ضد سرطان، آنتی اکسیدان، ضد موتاسیون و دافع حشرات.مقدار مصرف:
چای این گیاه با افزودن 250 ml آب داغ به یک قاشق پر از عصارهی خشک گیاه و صاف کردن آن پس از 10 دقیقه به دست میآید. این چای، 3 بار در روز باید مصرف شود. در هموپاتی و در درمان رگهای واریسی، 5 قطره، 1 قرص و یا 10 گویچه هر 30 تا 60 دقیقه برای موارد حاد و 1 تا 3 بار در روز برای موارد مزمن تجویز میشود.عوارض جانبی:
در دوزهای درمانی، عارضه جانبی شناخته شدهای ندارد. در مقادیر زیاد، عوارض گوراشی دارد. در استفاده موضعی، تحریک پوستی مشاهده شده است.مسمومیتزایی:
برای حیوانات سمّی است و LD50 عصارهی کلروفرمی برگ آن 758/58 mg/kg در موش سفید نر محاسبه شده است.پینوشت:
برای مشاهده پینوشتهای این کتاب به منبع مقاله مراجعه شود.
منبع مقاله :لینگ، کوهویی - تانگ کیان، چوا - چای هون، تان؛ (1392)، راهنمای گیاهان دارویی: مصور و با رویکرد علمی و دارویی، مترجمان: حسین حسینزاده - محسن ایمن شهیدی، رامین رضایی، مشهد: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}